Via analyse en advies naar betere B2B websites

Vindbaarheid verbeteren

  • Je hebt een website.

  • Nu wil je meer (zakelijke) bezoekers trekken.

  • SAMENZICHT helpt je website beter gevonden te worden.

Zoekmachineoptimalisatie (SEO)

Zoekmachineoptimalisatie of Search Engine Optimization (SEO) is de verzamelnaam voor de activiteiten die zorgen dat je website beter met zoekmachines (Google, Bing, etc.) gevonden wordt.  Doel is zo hoog mogelijk op de ranglijst bij de zoekmachine te komen. Dan valt je website meer op bij (potentiële)  klanten. Het gaat om structureel meer bezoekers naar je website te trekken. Zoekmachines spelen hierin een zeer belangrijke rol.
SAMENZICHT Consultancy kan (onderdelen van) zoekmachineoptimalisatie (SEO) voor je uitvoeren.

Analyse

Bij elke klant maken wij een analyse van de website, ook wel SEO-scan genaamd. Op basis van deze analyse stellen we een concreet plan op waarmee we de online vindbaarheid van je website zo groot mogelijk kunnen maken.

Structuur

Het is zowel voor je bezoekers als voor de zoekmachines belangrijk, dat je website logisch en gestructureerd is opgebouwd. Vanuit onze expertise in structuring en op basis van de SEO-scan creëren we een optimale structuur voor je website . Dit bevordert de gebruiksvriendelijkheid van je website en de vindbaarheid en zichtbaarheid via SEO.

Inhoudelijke tekst

Uit de gesprekken met jou en onze analyse bepalen we welke zoekwoorden van belang zijn voor je website. Op basis van deze zoekwoorden zullen wij teksten schrijven of aanpassen.
Wij schrijven deze teksten voor de bezoekers van je website. Daarin verwerken we subtiele accenten die voor zoekmachines van belang zijn.

Metatekst

Metatekst is de introductietekst van je website of webpagina die overgenomen wordt door zoekmachines. Deze tekst is te lezen in het zoekresultaat. De metatekst is dus een kleine belangrijke samenvatting voor mogelijke bezoekers.
Je mag van ons overtuigende metateksten verwachten.

Sitemap

Een sitemap heeft grote SEO-voordelen. Je geeft namelijk bezoekers en zoekrobotten een complete plattegrond van je website, zodat zij alle pagina’s gemakkelijk kunnen vinden.

Vooral bij grote(re) websites heeft een sitemap  meerwaarde voor bezoekers. Men krijgt namelijk een overzichtspagina met links naar alle pagina’s op je website. Zo hoeft de beozoeker niet rond te klikken door allerlei menu’s en kan hij sneller vinden wat hij zoekt.

Linkbuilding

Linkbuilding zorgt ervoor dat je website op een natuurlijke manier een hogere ranking en sterkere concurrentiepositie opbouwt bij de zoekmachines. Door links te plaatsen op domeinen die relevant zijn aan je website genereren we meer online referenties naar je website. Dit betekent voor zoekmachines ,dat het bezoeken van je website van meer belang is.

Diensten & prijzen

Samen vinden we de aanpak die bij jouw situatie past.

1

Je wordt goed geholpen door iemand met
ervaring in zoekmachineoptimalisatie (SEO).

2

Vooraf overleggen we
over het plan van aanpak.

3

Je krijgt de ondersteuning
die je gevraagd hebt.

Minimum Support
(gemiddeld  1 tot 3 uur per maand)

vanaf € 80 per maand

Standaard Support
(gemiddeld  4 tot 6 uur per maand)

vanaf € 275 per maand

Veel gestelde vragen

Waarom hanteren jullie abonnementen?

Enerzijds biedt een abonnement jouw duidelijkheid over welke kosten verbonden zijn aan de hulp van SAMENZICHT.
Anderzijds is zoekmachineoptimalisatie (SEO) een zaak van lange adem die periodiek aandacht vraagt. Het is effectiever en efficiënter hierover via een abonnement vooraf afspraken over te maken.

Wat zit er in jullie dienstverlening?

Allereerst overleggen we altijd met jou om samen een voldoende beeld van je ideeën, eisen, etc. te krijgen.
M.b.t. zoekmachineoptimalisatie (SEO) kan de dienstverlening van SAMENZICHT bestaan uit een combinatie en/of selectie van:

  • analyseren van je website,
  • structureren van je website,
  • inhoudelijke teksten schrijven voor webpagina's,
  • metateksten verzorgen voor je website en webspagina's,
  • sitemap samenstellen,
  • links naar je website plaatsen.

SAMENZICHT streeft naar een prettige combinatie van advies en uitvoering in verantwoorde onderlinge samenhang.

Kan ik tussentijds mijn abonnement aanpassen?

Ja, dat kan in goed onderling overleg. Als de conclusie is, dat structureel meer of minder van onze hulp voor zoekmachineoptimalisatie (SEO) nodig is, maken we een nieuwe afspraak over het lopende abonnement.
N.B. als het eenmalig extra ondersteuning van SAMENZICHT betreft, is het handiger om dit als extra werk af te handelen.

Ben ik voordeliger uit in combinatie met een website?

Meestal wel, omdat wij als SAMENZICHT dan jou een totaalpakket met prijsvoordeel kunnen aanbieden.
Dus heb je een website nodig of ga je voor vernieuwing van je website, dan is een abonnement  Website Zonder Zorgen (digitale etalage) zeker te overwegen.

Heb ik garantie op betere vindbaarheid van mijn website?

Strikt genomen niet. Wat er op internet gebeurt dat van invloed is op onze zoekmachineoptimalisatie (SEO), is door niemand te controleren en dus te garanderen.
Wel garanderen wij, dat wij onze uiterste best doen om je website beter vindbaar te maken. We verwachten, dat onze inspanningen effect zullen hebben. Kunnen wij geen effect bewerkstelligen, dan is het beter om de samenwerking te beëindigen.

Meer informatie nodig?

Elke situatie is weer anders, ook die van jou. Het is voor ons logisch, dat je meer wilt weten en er meer te bespreken valt. In een persoonlijk gesprek kan over en weer veel duidelijk gemaakt worden.