Skip to main content
Via analyse en advies naar betere B2B websites

Je B2B website optimaliseren

Verbeter de vindbaarheid en vergroot de bekendheid

Goede vindbaarheid en voldoende bekendheid van jouw B2B website is essentieel voor jouw digitale of online marketing. De populariteit van jouw website verbeteren vereist een gerichte aanpak voor jouw onderneming en situatie. Daarnaast is materiekennis, praktijkervaring en zakelijk inzicht onmisbaar. Advies en ondersteuning van SAMENZICHT Consultancy voorziet jou hierin.

Website Verbetering

Jouw website gaat beter functioneren in jouw B2B online marketing met periodiek advies en ondersteuning van SAMENZICHT Consultancy.
 • Website bestemd voor B2B online marketing
 • Meer (zakelijke) bezoekers op website
 • B2B website goed vindbaar voor zoekmachines
 • B2B website bekend(er) bij doelgroep
 • Maatwerk met aanvullende kennis en ervaring

Optimalisatie B2B website

Een B2B website dient zowel informatief als overtuigend voor jouw doelgroep van (potentiële) klanten te zijn. Elke business situatie en ontwikkelingsstadium van een onderneming zijn weer anders, ook die van jou. Het uiteindelijke succes van jouw website zit in de details van het maatwerk van SAMENZICHT Consultancy. De variabele omstandigheden in combinatie analyse wijzen de weg, hoe wat wanneer precies aangepakt wordt. "Er leiden meer wegen naar Rome" d.w.z. naar een B2B website die naar behoren als uithangbord functioneert.

Zoekmachineoptimalisatie

Zoekmachineoptimalisatie of Search Engine Optimization (SEO) is de verzamelnaam voor de activiteiten die zorgen dat jouw website beter met zoekmachines (Google, Bing, etc.) gevonden wordt.  Doel is zo hoog mogelijk op de ranglijst bij de zoekmachine te komen. Dan valt jouw website meer op bij (potentiële)  klanten. Het gaat om structureel meer bezoekers naar jouw website te trekken. Zoekmachines spelen hierin een zeer belangrijke rol.

Analyse

Voor jou maken wij een analyse van de website, ook wel SEO-scan genaamd. Op basis van deze analyse stellen wij een concreet plan op waarmee wij de online vindbaarheid van jouw website zo groot mogelijk kunnen maken.

Structuur

Het is zowel voor jouw bezoekers als voor de zoekmachines belangrijk, dat jouw website logisch en gestructureerd is opgebouwd. Vanuit onze expertise in structuring en op basis van de SEO-scan creëren wij een optimale structuur voor jouw B2B website. Dit bevordert de gebruiksvriendelijkheid van jouw website, de vindbaarheid en zichtbaarheid via SEO.

Inhoudelijke tekst

Uit de gesprekken met jou en onze analyse bepalen wij samen welke zoekwoorden van belang zijn voor jouw website. Op basis van deze trefwoorden adviseren wij teksten te schrijven of aan te passen.
Wij kunnen deze teksten voor de bezoekers van jouw website schrijven. Daarin verwerken wij subtiele accenten die voor zoekmachines van belang zijn.

Metatekst

Metatekst is de introductietekst van jouw website of van elke webpagina die overgenomen wordt door zoekmachines. Deze tekst is te lezen in het zoekresultaat. De metatekst is een kleine belangrijke samenvatting voor mogelijke bezoekers (een voorbeeld van online marketing). Met hulp van SAMENZICHT Consultancy kun je vertrouwen op informatieve en overtuigende metateksten op jouw B2B website.

Sitemap

Een sitemap heeft SEO-voordelen. Jij geeft namelijk bezoekers en zoekrobotten een complete plattegrond van jouw B2B website. Zij kunnen alle pagina’s gemakkelijk vinden. Vooral bij grote(re) websites heeft een sitemap  meerwaarde voor bezoekers. Men krijgt namelijk een overzichtspagina met links naar alle pagina’s op de website. Zo hoeft de bezoeker niet rond te klikken door allerlei menu’s en kan hij sneller vinden wat hij zoekt.

Linkbuilding

Linkbuilding zorgt ervoor dat jouw B2B website op een natuurlijke manier een hogere ranking en sterkere concurrentiepositie opbouwt bij de zoekmachines. Door links ("verwijzingen") te plaatsen op domeinen die relevant zijn aan jouw B2B website genereren wij meer online referenties naar jouw website. Dit betekent voor zoekmachines, dat het bezoeken van jouw website van meer belang is.

Diensten & prijzen

Samen vinden we een goede aanpak die bij jouw situatie past.

Deskundige hulp

Jij wordt goed geholpen door iemand met kennis en ervaring in optimalisatie van websites en bedrijfsprocessen.

Toegespitst maatwerk

Vooraf overleggen wij met jou over het plan van aanpak dat goed bij jouw bedrijfsmatige situatie past.

Toegevoegde waarde

Jij kunt vertrouwen op ons advies en onze ondersteuning die voor jouw huidige en toekomstige B2B situatie relevant zijn.

Drie bloeiende narcissen

Kleinschalige Support

1 tot 2 uur per maand gemiddeld

kleine tegemoetkoming
voor beperkte ondersteuning

Groep bloeiende narcissen

Standaard Support

3 tot 7 uur per maand gemiddeld

geringe vergoeding
voor diverse standaard diensten

Groep bloeiende narcissen

Brede Support

vanaf 8 uur per maand gemiddeld

billijke vergoeding
voor maatwerkdiensten

Antwoorden op mogelijke vragen

Heb ik garantie op betere vindbaarheid van mijn B2B website?

Strikt genomen niet. Wat er op internet gebeurt dat van invloed is op zoekmachineoptimalisatie (SEO), is door niemand te controleren en dus niet te garanderen.
Wel garanderen wij, dat wij onze uiterste best doen om je website beter te laten functioneren. We verwachten, dat onze inspanningen verbetering zullen hebben. Kunnen wij geen effect bewerkstelligen, dan hebben wij dit grondig te bespreken en (vervolg)acties te heroverwegen.

Wat zit er in jullie dienstverlening?

Allereerst overleggen wij altijd met jou om samen een beeld van jouw ideeën en eisen te krijgen. SAMENZICHT Consultancy levert maatwerk en streeft naar een prettige combinatie van advies en uitvoering in verantwoorde onderlinge samenhang.
M.b.t. zoekmachineoptimalisatie (SEO) kan de dienstverlening van SAMENZICHT Consultancy bestaan uit een combinatie en/of selectie van:

 • analyseren van je website,
 • structureren van je website,
 • inhoudelijke teksten schrijven voor webpagina's,
 • metateksten verzorgen voor je website en webspagina's,
 • sitemap samenstellen,
 • links naar je website plaatsen.

 

Waarom hanteren jullie liever abonnementen?

Enerzijds biedt een abonnement jouw duidelijkheid over welke kosten verbonden zijn aan de periodieke hulp van SAMENZICHT Consultancy.
Anderzijds is verbeteren van een B2B website waaronder zoekmachineoptimalisatie (SEO) een zaak van lange(re) adem die regelmatig aandacht vraagt.
Het lijkt ons effectiever en efficiënter via een abonnement vooraf afspraken te maken. Ons primair doel blijft jou helpen. Dus zijn andere afspraken ook mogelijk indien nodig. 

Kan ik tussentijds mijn abonnement aanpassen?

Ja, dat kan in onderling overleg. Als de conclusie is, dat structureel meer of minder van onze hulp voor verbetering van jouw B2B website waaronder zoekmachineoptimalisatie (SEO) nodig is, maken we een nieuwe afspraak over het lopende abonnement.
Als het eenmalig extra ondersteuning van SAMENZICHT Consultancy betreft, is het handiger om dit als extra werk af te handelen. Het gaat ons om jouw tevredenheid.

Ben ik voordeliger uit in combinatie met een B2B website?

Meestal wel, omdat wij als SAMENZICHT Consultancy dan jou een totaalpakket met prijsvoordeel kunnen aanbieden.
Dus heb jij een B2B website nodig, of ga jij voor vernieuwing van jouw website, dan is uitbesteding van jouw B2B website (online visitekaartje of digitale etalage) aan SAMENZICHT Consultancy zeker te overwegen.

Wil jij onze hulp gebruiken om van jouw B2B website een beter uithangbord te maken?

Neem contact met ons op!
Een eerste overleg is vanzelfsprekend geheel vrijblijvend.
Bij voorbaat dank voor jouw interesse in SAMENZICHT Consultancy.

Naar paginabegin